Svačinové boxy b.box

B.box je australská značka nádobí a doplňků pro děti navrhována maminkami.  Všechny produkty této značky jsou vysoce kvalitní a vyrobené ze zdravotně nezávadných materiálů. Jsou velmi odolné a mají velikou škálu barevných provedení. Produkty b.box usnadňují rodičům každodenní péči o jejich nejmilejší.

My jsme si u nás od této značky zamilovali zejména svačinové boxy. Boxy jsou vyráběny ve třech velikostech - malý, střední a velký a jsou tak s námi už několik let. Nejmenší velikost jsem využívala, když byly děti miminka. Střední byl super na svačinky do školky a do velkého boxu mě teď čeká připravování svačin pro školáka.

Malý svačinový box pro děti i dospělé je svojí velikostí vhodný zejména na drobnější svačinky nebo přesnídávky. Vzhledem k jeho velikosti jej snadno sbalíte s sebou do kabelky nebo batohu. Díky flexibilnímu víčku na jedné straně můžete do krabičky vložit celý kus ovoce (např. jablko) a do druhé třeba i jogurt nebo pyré.

Do středního svačinového boxu zabalíte nespočet různých druhů svačinek nebo klidně celý oběd. Najdete zde oddělení pro ovoce, zeleninu nebo na čtvrtky nakrájený toast. Boxíku nechybí ani víčko s flexibilním silikonovým těsněním. Jedna z vnitřních "přepážek" je vyjímatelná a nastavitelná, takže si tento svačinový box přestavíte podle svých chutí a potřeb. Do krabičky se vejde například i celý banán.

Velký svačinový box pojme oběd nebo svačinu na celodenní výlet. Vejde se do něj úplně všechno! Najdete zde oddělení pro půl krajíce chleba nebo sendvič, pod pohyblivým sendvičovým víčkem je ukrytý chladivý polštářek, který udrží tuto dobrotu déle čerstvou. Pokud pohyblivé víčko odstraníte, máte rázem dostatečně velký prostor pro těstoviny nebo salát. Do krabičky vložíte i celé jablko. 

Ke svačinovým boxům dětem denně přibaluji lahev s vodou. Využívám dva druhy lahví. Plastovou lahev na pití s brčkem o objemu 450ml. Je tak akorát velká na to, aby ji děti unesly v boční kapse batůžku. Díky brčku se z ní dobře pije a pomocí sady kartáčků se i velmi dobře čistí. Při správném uzavření lahev neprotéká. V létě jsem si ale oblíbila používání termosky s brčkem o objemu 500ml. Jsou vyrobeny z nerezové oceli a je třeba tak  počítat s tím, že jsou malinko těžší. Každopádně letní výlet si už bez nich nedokážu představit. Voda v nich totiž vydrží příjemně chladná a pitelná po celý den a to i v případě, že láhev necháte na sluníčku. Obráceně poté lahev funguje v zimě. Vy tak děti můžete do školy vybavit teplým čajem, který budou moci popíjet ještě celé dopoledne. Lahev je opět vybavena brčkem a při správném uzavření neprotéká.

Mám velkou radost, že letos značka b.box myslela i na nás - na maminky a tuto termolahev udělala i ve velkém, litrovém balení. Tuto jsem si pořídila pro sebe a dost mi pomáhá s hlídáním pitného režimu, se kterým já mám, nejen v létě, dost problém. Voda je v ní udržována v příjemné teplotě celý den. Je vyrobena v několika barevných variantách takže věřím, že tu svou, která Vám bude ladit s taškou, určitě najdete:-) Markét