Hrajeme si: Život v trávě

Tráva je místo plné života a dobrodružství. Pro malého průzkumníka je to místo, kde se může ponořit do fascinujícího světa brouků a hmyzu. Venku děti mohou objevovat, zkoumat a učit se prostřednictvím hry. Přírodní prostředí nabízí nekonečné možnosti pro imaginativní hru a pomáhá dětem lépe zvládat stres. Pravidelný kontakt s přírodou podporuje u dětí lásku k ní a rozvíjí ekologické myšlení.

My jsme si pro naše hraní venku vybrali tentokrát "počítací berušky", jak jim s dětmi říkáme. Prozkoumejte sudá a lichá čísla, počítejte do dvaceti, vyzkoušejte sčítat nebo odčítat pomocí těchto krásných berušek. Schovejte berušky na zahradě a nechejte je děti hledat. Vytvořte pro ně na zahradě domečky nebo je použijte k senzorickému hraní. Fantazii se meze nekladou. Každá sada puntíkatých berušek obsahuje po dvou číslech od 0 do 10 (22 berušek). Hru s beruškami moc ráda doplňuji i sadou karet plných aktivit.  Tyto karty mají velmi reálné fotografické obrázky, které poskytují realistické pozadí. Jsou velmi odolné a omyvatelné, můžete je používat s jakýmkoliv jiným senzorickým materiálem.

Jemnou motoriku hravě procvičíte vybíráním žížal z písku. Je to jedna z nejoblíběnějších činností mých dětí:-) Žížaly mám ráda kyselé, ty živé by to asi těžce snášely:-D  Co ale povznese celé hraní na úplně jinou úroveň, krásně Vám dokreslí dané téma a poskytne Vám prostor na rozvrhnutí hrací plochy, tak je podložka od Malovaných světů.

Tato podložka je přímo navržena na rozměr velkého tácu. U Malovaných světů ale najdete podložky i do malých táců a mnohem více. Podložka je omyvatelná a voděodolná, nebojte se ji propojit s pískem nebo blátem. Ušetří Vám spoustu senzorického materiálu a naučí děti krásně se orientovat v prostoru "pod zemí" a "nad zemí".

Jak jsme si hráli my? Mrkněte na náš Instagram:-)