Hrajeme si: Stavba

Dětská hra a stavební stroje - zdánlivě dva odlišné světy, které však mohou být propojeny kreativní formou. Spojení těchto dvou prvků může vést k vytvoření zcela nových herních zážitků. Hra na stavbu je zvlášť důležitá, protože dětem umožňuje rozvíjet jejich kreativitu, prostorovou představivost a motorické dovednosti. Má také vliv na sociální interakce mezi dětmi a pomáhá jim budovat důležité dovednosti pro budoucnost. Umožněte dětem konstruovat jejich vlastní svět:-)

My jsme tentokrát pro naše hraní využili novinku od Malované světy. Jedná se o podložku do velkého tácu Tuff tray. Tato vložka Vám usnadní přípravu senzorických aktivit, rozveselí samotný tác, vytvoří šablonu pro umístění materiálů a ušetří spoustu senzorického materiálu. Jsou omyvatelné, odolné a vhodné do vody. Navíc díky tácu tuff tray zůstane senzorický materiál tam, kde chcete, tedy v tácu. Jsou vyrobeny z nezávadného ECO banneru s certifikátem Green Star SystemTM – který hodnotí dopad na životní prostředí. Neobsahují PVC, ftaláty ani další škodlivé látky. Na potisk jsou použity ekologické barvy s certifikátem GreenGuard Gold, který přísně testuje emise chemických látek. 

Podložku jsem doplnila o barvenou cizrnu. Její nakládání a převážení je pro děti velkou zábavou. Doplnit hraní můžete také kleštěmi, kterými se cizrna velmi dobře nabírá. Manipulací s kleštěmi hravou formou procvičíte jemnou motoriku. Do hry jsme zapojili i malé cihličky, které si jednoduše vytvoříte ze samotvrdnoucí hmoty. Cihličky jsme k sobě lepili kinetickým pískem. Všechnu práci nám pomohly vykonat workies - malá plastová autíčka, která jsou svojí velikostí ideální do malých dětských rukou. Jsou velmi odolná, snadno sbalitelná i na cesty, třeba k moři:-) Hodí se k použití na písku i ve vodě. Nebojí se žádné těžké práce.

Téma stavby a stavebních strojů je poutavé pro mnoho dětí. Jejich obrovská velikost, hlučnost a schopnost manipulovat s těžkými materiály je přitahuje jako magnet. Připravte si společně toto zábavné hraní a zpříjemněte si letní dny na zahradě.